#tbSPIRI

SPiRi 2017

Po treći put studenti psihologije iz cijele regije okupili su se na Filozofskom fakultetu u Rijeci, od 4. do 6. svibnja 2017., na Regionalnom susretu studenata psihologije, SPiRi. Moto ovogodišnjeg Spirija bio je „Skepticizam i kriticizam“ čime je kritičnost bila istaknuta kao jedan od temelja psihologijskih istraživanja. U tri dana susreta sudjelovalo je više od 100 aktivnih i pasivnih sudionika, izlagača i volontera. Bogat program uključivao je pozvana predavanja, radionice, pet studentskih sekcija, okrugli stol, tribinu te za kraj Spirija – odlazak na izlet u Opatiju. Glavna zvijezda SPiRi-ja bio je skeptični kaktus Skeptus s kojim su se svi htjeli fotografirati.

Među pozvanim predavačima bili su prof. dr. sc. Mladenka Tkalčić, dr.sc. Igor Bajšanski, kolege iz agencije Adecco, nutricionistica Katarina Šanko, psihologinja Tanja Bulbuk, te psiholog Robert Petković.

Studenti iz Hrvatske i regije predstavili su svoja istraživanja u čak pet studentskih sekcija. Imali smo prilike čuti o različitim temama iz područja kliničke, zdravstvene, socijalne, kognitivne psihologije, kao i radove na temu kriticizma i skepticizma u psihologiji. Po prvi puta na Spiriju je biran i najbolji studentski rad, a nagrađena je kolegica Ana-Marija Čango s Filozofskog fakulteta u Osijeku. Također, kako bi se i pasivni sudionici što aktivnije uključili u Susret organizirane su dvije radionice. Dr.sc. Marlena Plavšić s Filozofskog fakulteta u Puli održala je radionicu na temu ljudskih prava u psihologiji, dok su riječke studentice Damira Bauer i Vita Bogdanić vodile Mind the Mind radionicu o destigmatizaciji mentalnih poremećaja. Na okruglom stolu govorili smo o tome kako različiti psihoterapijski pravci pristupaju problemu, dok su nam se na tribini o multidisciplinarnosti pridružili pedagozi i psihijatri. Kolege s Hrvatskih studija predstavili su svoj časopis Psychoactive i tematski broj o emocionalnoj inteligenciji.

SPiRi 2015

Udruga studenata psihologije “Psirius” 7. do 9. svibnja 2015. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci organizirala je Regionalni susret studenata psihologije, SPiRi. Moto Susreta bio je „Psihologija bez granica“.

Na Susretu su održana predavanja, usmena izlaganja, poster sekcije, teambuilding programi, okrugli stol, regionalna marenda i izlet u Opatiju. Među pozvanim predavačima bili su prof. dr. sc. Vladimir Takšić, prof. dr. sc. Zoran Sušanj, prof. dr. sc. Mikloš Biro te prof. dr. Kai Ruggeri.

Organizacijski odbor drugog SPiRi-ja su činili: Neva Ljuština (predsjednica), Katarina Banov, Patricija Kuljanić, Kristijana Marijanović, Tea Marinkov, Jasna Matošević, Magdalena Spudić, Silvija Šikić, Tea Vehovec i Mateja Viščević.

 

SPiRi 2013

Udruga studenata psihologije “Psirius” od 16. do 18. 05. 2013. godine na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci organizirala je Regionalni susret studenata psihologije, SPiRi.

Na Susretu su održana predavanja, usmena izlaganja, poster sekcije, teambuilding programi te okrugli stol.

Kroz trodnevni PROGRAM proširili smo znanje o specifičnim područjima psihologije, stekli nova iskustva u provedbi i izlaganju znanstvenih radova te uspostavili kontakte nužne za buduću međunarodnu suradnju.

Sukladno tome, glavni cilj Susreta bio je poboljšanje veza između studenata psihologije iz različitih zemalja, njihovo upoznavanje s kolegama te uvid u područja kojima se oni bave kako bi se potaknulo češće uključivanje studenata u znanstveni rad i projekte.

Službeni jezici skupa bili su hrvatski i engleski.

Organizacijski odbor prvog SPiRi-ja su činili: Tea Marinkov (predsjednica), Magdalena Spudić, Patricija Babić, Katarina Banov, Paula Borko, Neva Ljuština, Silvija Šikić, Mateja Višćević

Skup SPiRi 2013 podržali su…